fbpx

Adag

2 fő

Elkészítési idő:

30 perc

Kohári Éva – Gluténmentes-Íz-lik gasztroblogger receptje

Angol reggeliből lett brunch, avagy a későn kelők reggelije és ebédje.
Imádom nézegetni a szebbnél szebb tradicionális angol reggeli fotókat. Egyik este épp erről beszélgettünk a lányommal, mire kitalálta, hogy másnap ebédeljünk reggelit. A mindent tegyünk egy tányérra megoldás helyett én inkább a mindent tegyünk a zsemlébe módszert választottam. A Pécsi Pékinas zsemle pontosan megfelel erre a célra, hiszen kellőképpen nagy, így jócskán lehet bele pakolni.
Az előkészületekhez nem kell semmi más, mint egy darab serpenyő. A bacon sütés után visszamaradt zsíron süssük meg a virslit, majd ugyan ebben a serpenyőben melegítsük kissé át a paradicsomos babot.
gluténmentes zsemle

Hozzávalók:

  • 2 db Pécsi Pékinas gluténmentes zsemle 
  • 4 db gluténmentes virsli (most füstli) 
  • 6 szelet bacon 
  • 1 doboz paradicsomos fehérbab konzerv 
  • 2 db M-es méretű tojás 
gluténmentes zsemle

Elkészítés:

  • Egy serpenyőben pirítsuk ropogósra a bacont. Ha szükséges, egy csepp olajat, vagy zsírt tegyünk alá. 
  • A virslit vágjuk be kicsit, majd a bacon kisült zsírján süssük meg. 
  • A bab konzervet pár percig rotyogtassuk a serpenyőben. 
  • Közben vágjuk le a zsemlék tetejét, szedjük ki a puha belsejét (ezt nyugodtan falatozzuk az elkészült étel mellé). 
  • A zsemle aljába tegyük a ropogós szalonnát, kanalazzunk rá paradicsomos babot. Helyezzünk rá két virslit úgy, hogy a közepébe tudjunk egy tojást ütni. 
  • Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal vagy zsírral és tegyük bele a megpakolt zsemléket. 
  • 180 fokra előmelegített sütő süssük addig, míg a tojások fehérjéje átsül. 

Jó étvágyat hozzá!