Adag
2 fő
Elkészítési idő:
30 perc
Kohári Éva – Gluténmentes-Íz-lik gasztroblogger receptje
Angol reggeliből lett brunch, avagy a későn kelők reggelije és ebédje.
Imádom nézegetni a szebbnél szebb tradicionális angol reggeli fotókat. Egyik este épp erről beszélgettünk a lányommal, mire kitalálta, hogy másnap ebédeljünk reggelit. A mindent tegyünk egy tányérra megoldás helyett én inkább a mindent tegyünk a zsemlébe módszert választottam. A Pécsi Pékinas zsemle pontosan megfelel erre a célra, hiszen kellőképpen nagy, így jócskán lehet bele pakolni.
Az előkészületekhez nem kell semmi más, mint egy darab serpenyő. A bacon sütés után visszamaradt zsíron süssük meg a virslit, majd ugyan ebben a serpenyőben melegítsük kissé át a paradicsomos babot.
Hozzávalók:
-
2 db Pécsi Pékinas gluténmentes zsemle
-
4 db gluténmentes virsli (most füstli)
-
6 szelet bacon
-
1 doboz paradicsomos fehérbab konzerv
-
2 db M-es méretű tojás
Elkészítés:
-
Egy serpenyőben pirítsuk ropogósra a bacont. Ha szükséges, egy csepp olajat, vagy zsírt tegyünk alá.
-
A virslit vágjuk be kicsit, majd a bacon kisült zsírján süssük meg.
-
A bab konzervet pár percig rotyogtassuk a serpenyőben.
-
Közben vágjuk le a zsemlék tetejét, szedjük ki a puha belsejét (ezt nyugodtan falatozzuk az elkészült étel mellé).
-
A zsemle aljába tegyük a ropogós szalonnát, kanalazzunk rá paradicsomos babot. Helyezzünk rá két virslit úgy, hogy a közepébe tudjunk egy tojást ütni.
-
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal vagy zsírral és tegyük bele a megpakolt zsemléket.
-
180 fokra előmelegített sütő süssük addig, míg a tojások fehérjéje átsül.
Jó étvágyat hozzá!