fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

25 perc

Pékinas Gluténmentes gasztroblog – Kohári Évával – a Gluténmentes-Íz-Lik bloggerével
Remélem nem követtem el oltári szentségtörést a legédesebb aranygaluska oltárán, de komolyan vetekszik az eredetivel ez a kenyeres változat.
Szerintem az már biztos a megbocsátható kategória, hogy dió helyett mandulát használtam hozzá.
Mindenképpen javaslom, próbáljátok ki ti is ezt a brutálisan egyszerű és frenetikus verziót. Becsszó, 25 percnél többet nem kell hozzá a konyhában eltölteni, az eredmény pedig garantált siker. Nincs gyúrás, dagasztás, izgalmak, ragacsos formázás, csak a nyugodt sütkérezés, az elfogyasztása után pedig győzzük bezsebelni a dícséreteket!

Hozzávalók:

  1. Aranygaluska:
        ●6 szelet Pécsi Pékinas kenyér 
        ●1db M-es méretű tojás 
        ●3 evőkanál cukor 
        ●200 g tej /növényi tej 
        ●40 g vaj / margarin 
        ●12 g vaníliás cukor 

        ●100 g darált dió / mandula 

  2. Vaníliasodó:
        ●500 ml tej / növényi tej 
        ●20 g gluténmentes vaníliás puding 
        ●3 evőkanál cukor
        ●2 db M-es méretű tojás 
        ●12 g vaníliás cukor 

Elkészítés:

Aranygaluska:

  • Minden kenyér szeletet daraboljuk fel 6 részre. Tegyük tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süssük enyhén ropogósra. 
  • A tojássárgáját verjük habosra a vajjal és a cukorral, majd keverjük hozzá a tejet. 
  • A tojásfehérjét verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk a tejes masszába. 
  • A ropogós kenyér darabkákat forgassuk meg benne a darált dióval, mandulával és tegyük egy kis méretű tepsibe 
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre
Vaníliasodó:
  • A vaníliás pudingot, a cukrokat és a tojások sárgáját keverjük össze csomómentesre egy kevés tejjel, majd öntsük egy lábosba a többi tejjel együtt. Folyamatosan kevergetés mellett forraljuk fel.
  • A megsült aranygaluskát tálaljuk a vaníliasodóval.

Jó étvágyat hozzá!