Adag
4 főre
Elkészítési idő:
25 perc
Pékinas Gluténmentes gasztroblog – Kohári Évával – a Gluténmentes-Íz-Lik bloggerével
Remélem nem követtem el oltári szentségtörést a legédesebb aranygaluska oltárán, de komolyan vetekszik az eredetivel ez a kenyeres változat.
Szerintem az már biztos a megbocsátható kategória, hogy dió helyett mandulát használtam hozzá.
Mindenképpen javaslom, próbáljátok ki ti is ezt a brutálisan egyszerű és frenetikus verziót. Becsszó, 25 percnél többet nem kell hozzá a konyhában eltölteni, az eredmény pedig garantált siker. Nincs gyúrás, dagasztás, izgalmak, ragacsos formázás, csak a nyugodt sütkérezés, az elfogyasztása után pedig győzzük bezsebelni a dícséreteket!
Hozzávalók:
-
Aranygaluska:●6 szelet Pécsi Pékinas kenyér●1db M-es méretű tojás●3 evőkanál cukor●200 g tej /növényi tej●40 g vaj / margarin●12 g vaníliás cukor
●100 g darált dió / mandula
-
Vaníliasodó:●500 ml tej / növényi tej●20 g gluténmentes vaníliás puding●3 evőkanál cukor●2 db M-es méretű tojás●12 g vaníliás cukor
Elkészítés:
Aranygaluska:
- Minden kenyér szeletet daraboljuk fel 6 részre. Tegyük tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süssük enyhén ropogósra.
- A tojássárgáját verjük habosra a vajjal és a cukorral, majd keverjük hozzá a tejet.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk a tejes masszába.
- A ropogós kenyér darabkákat forgassuk meg benne a darált dióval, mandulával és tegyük egy kis méretű tepsibe
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre
Vaníliasodó:
- A vaníliás pudingot, a cukrokat és a tojások sárgáját keverjük össze csomómentesre egy kevés tejjel, majd öntsük egy lábosba a többi tejjel együtt. Folyamatosan kevergetés mellett forraljuk fel.
- A megsült aranygaluskát tálaljuk a vaníliasodóval.
Jó étvágyat hozzá!