fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

30 perc

Az édes, hideg, gyümölcsös krémleves fantasztikus kiegészítője a forró, fűszeres, pikánsan csípős sajtgolyó. 
Ezt a levest és körítését készíthetjük villámgyorsan a rohanó hétköznapokon, de tökéletes előétele lehet az ünnepi asztalra is. 
Barackkrémleves

Hozzávalók leveshez:

  • 6 db érett őszibarack vagy őszibarack konzerv
  • 1 evőkanál méz 
  • 200 ml tej /növényi tej 
  • 100 ml tejszín / növényi tejszín

Hozzávalók sajtgolyóhoz:

  • 100 g reszelt, füstölt sajt 
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 2 evőkanál gluténmentes liszt, akár rizsliszt 
Forgatáshoz:
  • 2 evőkanál Pécsi Pékinas kenyérrel készült zsemlemorzsa 
  • 1 csipet só
  • 1 pici csipet Cayenne bors
  • Ízlés szerint chili pehely

Sütéshez:

  • olaj
barackkrémleves

Elkészítés:

  • A barackokat pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és botmixer segítségével turmixoljuk. Ha konzerv barackot használunk, szűrjük le és szintén turmixoljuk simává. 
  • Adjunk hozzá egy evőkanál mézet, a tejet és a folyékony tejszínt, majd alaposan keverjük össze és tegyük a hűtőbe pár órára. 
  • A sajtot reszeljük le, gyúrjuk össze a tojással, liszttel és formázzunk belőle apró golyókat. 
  • Forgassuk meg a fűszeres morzsában és bő, forró olajban süssük aranybarnára. 
  • Tálaljuk a hideg levest a forró golyókkal.

Jó étvágyat hozzá!