Adag
4 főre
Elkészítési idő:
30 perc
Az édes, hideg, gyümölcsös krémleves fantasztikus kiegészítője a forró, fűszeres, pikánsan csípős sajtgolyó.
Ezt a levest és körítését készíthetjük villámgyorsan a rohanó hétköznapokon, de tökéletes előétele lehet az ünnepi asztalra is.
Hozzávalók leveshez:
-
6 db érett őszibarack vagy őszibarack konzerv
-
1 evőkanál méz
-
200 ml tej /növényi tej
-
100 ml tejszín / növényi tejszín
Hozzávalók sajtgolyóhoz:
- 100 g reszelt, füstölt sajt
- 1 db M-es méretű tojás
- 2 evőkanál gluténmentes liszt, akár rizsliszt
Forgatáshoz:
- 2 evőkanál Pécsi Pékinas kenyérrel készült zsemlemorzsa
- 1 csipet só
- 1 pici csipet Cayenne bors
- Ízlés szerint chili pehely
Sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
-
A barackokat pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és botmixer segítségével turmixoljuk. Ha konzerv barackot használunk, szűrjük le és szintén turmixoljuk simává.
-
Adjunk hozzá egy evőkanál mézet, a tejet és a folyékony tejszínt, majd alaposan keverjük össze és tegyük a hűtőbe pár órára.
-
A sajtot reszeljük le, gyúrjuk össze a tojással, liszttel és formázzunk belőle apró golyókat.
-
Forgassuk meg a fűszeres morzsában és bő, forró olajban süssük aranybarnára.
-
Tálaljuk a hideg levest a forró golyókkal.
Jó étvágyat hozzá!