Adag
4 főre
Elkészítési idő:
40 perc
By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger
A sütőtök, a ricotta és a chili együtt elég ütős hármast alkot, amit némi rucollával tudunk még überelni. Az egészet fektessük fincsi kenyér alapokra, így lesz tökéletes a szendvicsünk, ami simán megállja a helyét vendég váró előételnek is.
Amíg tart a sütőtök szezon, mindenképpen próbáljátok ki!
Hozzávalók 4 főre:
- 4 szelet Pécsi Pékinas kenyér
- 4 karika sütőtök
- 250 g ricotta
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint chili
- Rucolla
- A kenyér megkenéshez vaj
Tetejére:
- Reszelt parmezán
Elkészítés:
-
A sütőtök keskenyebb végéből, ahol nincs mag, vágjunk le 4 db, ujjnyi vastag karikát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon süssük meg kb. 40 perc alatt.
-
A ricottát keverjük össze sóval, chilivel és halmozzuk a megsült tök szeletekre.
-
Süssük kb. további 15 percet, amíg a tetején a ricotta elkezd barnulni
-
A kenyeret pirítsuk meg és még forrón kenjük meg vékonyan vajjal.
-
A kenyérre tegyünk rukkolát, majd erre a ricottás tököt. Alaposan szórjuk meg reszelt parmezánnal.
-
Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!