Adag
4 főre
Elkészítési idő:
60 perc
Pékinas Gluténmentes gasztroblog – Kohári Évával – a Gluténmentes-Íz-Lik bloggerével
Gyerekkorom nagy kedvence a máglyarakás. Anyukám igen sokszor készítette egy tartalmas leves után második fogásként. Én nem szeretem a mazsolát, apukám pedig az almáért nem rajong a máglyarakásban, úgyhogy nálunk kizárólag lekvárral, sok, sok lekvárral készült mindig és készül most is.
Ha van kéznél Pécsi Pékinas belga csokis kalácsunk, akkor sokkal, de sokkal finomabb habos desszertet süthetünk így, mint hagyományos kifliből.
Hozzávalók:
- 30 g vaj / liga margarin
- 50 g cukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej / növenyi tej
- 6-8 szelet Pécsi Pékinas belga csokis kalács
- Ízlés szerint lekvár
- 2 evőkanál porcukor
- A tepsi kikénéshez margarin
Elkészítés:
- A margarint keverjük habosra a cukorral és a tojások sárgájával.
- Adjuk hozzá a tejet és jól keverjük össze.
- A kalácsot kockázzuk fel, a sütőformát kenjük ki vékonyan margarinnal.
- A felkockázott kalács felét tegyük a tepsibe, kenjük meg ízlés szerint lekvárral (természetesen szórhatunk rá mazsolát, vékony szeletekre vágott almát) és fedjük le a kalács maradékával.
- Öntsük rá a kikevert folyadékot és hagyjuk állni 10-15 percet, míg a sütő felmelegszik.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük meg.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá a porcukorral és kanállal halmozzuk a máglyarakás tetejére.
- Vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 150 fokra és pár perc alatt süssük készre, míg a tojáshabnak halvány karamell színe lesz.
Jó étvágyat hozzá!