fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

45 perc

Pékinas Gluténmentes gasztroblog – Kohári Évával – a Gluténmentes-Íz-Lik bloggerével
Ezt a laza „melegszendvicset” számtalan módon variálhatjuk, attól függően, hogy mit találunk a hűtőben. 
Ha valaki nem ehet tojást, készítsen dupla adag sajtos besamel mártást hozzá. 
A tejet, sajtot pedig tejfehérje érzékenyek nyugodtan cseréljék növényire. 

Hozzávalók:

  •  1 db csirkemell filé 
  •  Ízlés szerint só 
  •  Ízlés szerint bors 
  •  20 g vaj
  •  20 g rizsliszt 
  •  300 g tej
  •  Szükség szerint tejföl
  •  150 g reszelt sajt 
  •  1 teáskanál szárított petrezselyem 
  •  1 csipet őrölt szerecsendió 
  •  Mozzarella 
  •  3 db M-es méretű tojás 
  •  1 csomag Pécsi Pékinas kenyér 

Elkészítés:

  • A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és forró serpenyőben egy csepp olajon süssük aranybarnára mindkét oldalukat 
  • A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, egész halvány barnára pirítsuk meg rajta a lisztet, öntsük fel a tejjel és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a reszelt sajt felét és forraljuk fel. Szükség esetén hígítsuk tejföllel. 
  • A sajtos besamel mártást ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, szerecsendióval. 
  • A kenyér szeleteket kenjük meg a mártással és tegyük a felét egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába úgy, hogy fedjék egymást. Pakoljuk rá a grillezett csirkemell szeleteket, karikára vágott mozzarellát, és öntsük rá a felvert tojásokat. 
  • Fedjük be a maradék kenyérrel, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük ropogósra kb. 20 perc alatt. 

Jó étvágyat hozzá!