fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

90 perc

Pékinas Gluténmentes gasztroblog – Kohári Évával – a Gluténmentes-Íz-Lik bloggerével

Amikor gulyáslevest főzök, mindig eszembe jutnak az általános iskolás éveim.

Imádtam a menzás gulyáslevest, mindig eszméletlen finom pogácsát sütöttek mellé a konyhán. Most a könnyebbik végét fogtam meg a dolognak és Pékinas fincsi sajtos pogácsát ettünk mellé.

Hozzávalók:

  • 250 g sertéshús
  • 250 g marha hús
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 3 db krumpli
  • 1 kis darab zeller
  • 1 db TV paprika
  • 2 db babérlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint só
  • 2 liter víz

Elkészítés:

  • A húst mossuk meg és vágjuk kis kockákra, a hagymát kockázzuk fel.
  • Egy lábosban olvasszuk fel a zsírt és dinszteljük meg a hagymát egy kevés sóval. Adjuk hozzá a felkockázott húst és pirítsuk kicsit meg a hagymával.
  • Adjuk a húshoz a zúzott fokhagymát, a fűszereket és öntsük fel a vízzel. Fedjük le a lábost és főzzük majdnem teljesen puhára a húst.
  • Ha a hús majdnem teljesen puhára főtt, adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldséget és főzzük készre.
  • Tálaljuk pogácsával vagy friss kenyérrel.

Jó étvágyat hozzá!

hu_HUHungarian