Adag
4 főre
Elkészítési idő:
90 perc
Pékinas Gluténmentes gasztroblog – Kohári Évával – a Gluténmentes-Íz-Lik bloggerével
Amikor gulyáslevest főzök, mindig eszembe jutnak az általános iskolás éveim.
Imádtam a menzás gulyáslevest, mindig eszméletlen finom pogácsát sütöttek mellé a konyhán. Most a könnyebbik végét fogtam meg a dolognak és Pékinas fincsi sajtos pogácsát ettünk mellé.
Hozzávalók:
- 250 g sertéshús
- 250 g marha hús
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 db krumpli
- 1 kis darab zeller
- 1 db TV paprika
- 2 db babérlevél
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál zsír
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint só
- 2 liter víz
Elkészítés:
- A húst mossuk meg és vágjuk kis kockákra, a hagymát kockázzuk fel.
- Egy lábosban olvasszuk fel a zsírt és dinszteljük meg a hagymát egy kevés sóval. Adjuk hozzá a felkockázott húst és pirítsuk kicsit meg a hagymával.
- Adjuk a húshoz a zúzott fokhagymát, a fűszereket és öntsük fel a vízzel. Fedjük le a lábost és főzzük majdnem teljesen puhára a húst.
- Ha a hús majdnem teljesen puhára főtt, adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldséget és főzzük készre.
- Tálaljuk pogácsával vagy friss kenyérrel.
Jó étvágyat hozzá!