Adag
3 fő
Elkészítési idő:
40 perc
Kohári Éva – Gluténmentes-ÍzLik gasztroblogger receptje
Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van jól bevált, kedvenc melegszendvics krémje.
Nálunk ez az egyik nagy kedvenc, egy bögre forró tea mellé.
Próbáljátok ki, remélem nálatok is felkerül az melegszendvics étlapra.
Hozzávalók:
- 6 szelet gluténmentes Pékinas Manufaktúra kenyér
Hozzávalók Besamel mártáshoz:
-
30 g vaj vagy margarin
-
30 g rizsliszt
-
150 g tej / növényi tej
-
60 g reszelt sajt / növényi sajt
-
60 g tejföl / növényi tejföl
-
1 csipet só
-
1 csipet szerecsendió
Hozzávalók gombás alaphoz:
-
300 g csiperke gomba
-
1 pici fej vöröshagyma
-
Kb. 5cm póréhagyma
-
2 evőkanál olaj
-
Ízlés szerint só
-
Ízlés szerint őrölt fekete bors
-
1 nagy csokor petrezselyem
-
1 db paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
Tetejére:
-
Ízlés szerint reszelt sajtParadicsom karikákGomba szeletek
Elkészítés:
-
A besamel mártáshoz olvasszuk fel a vajat, szórjuk rá a lisztet és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg egészen halvány színűre. Öntsük hozzá a tejet, keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a reszelt sajtot és a tejfölt. Ízesítsük sóval és szerecsendióval.
-
A vöröshagymát vágjuk kockára, a póréhagymát karikázzuk fel, a gombát szeleteljük vékony csíkokra, a fokhagymát aprítsuk.
-
A paradicsomot tegyük 1 percre forrásban lévő vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját.
-
A hagymákat, gombát pároljuk meg olajon. Adjuk hozzá a kockára vágott, hámozott paradicsomot, a durvára vágott petrezselyemet és ízesítsük a fűszerekkel.
-
Keverjük össze a sajtos besamel mártást a gombás alappal. Szükség esetén lazíthatjuk még tejföllel.
-
Vágjuk fel a kenyeret kb ujjnyi vastag szeletekre, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjünk a kenyér tetejére gombás krémet, szórjuk meg reszelt sajttal. A tetejét díszíthetjük vékony karikára vágott paradicsommal, gomba szeletekkel.
-
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!