fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

40 perc

By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger

A sütőtök, a ricotta és a chili együtt elég ütős hármast alkot, amit némi rucollával tudunk még überelni. Az egészet fektessük fincsi kenyér alapokra, így lesz tökéletes a szendvicsünk, ami simán megállja a helyét vendég váró előételnek is.

Amíg tart a sütőtök szezon, mindenképpen próbáljátok ki!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet Pécsi Pékinas kenyér
  • 4 karika sütőtök 
  • 250 g ricotta 
  • Ízlés szerint só 
  • Ízlés szerint chili 
  • Rucolla
  • A kenyér megkenéshez vaj 

 

Tetejére:

  • Reszelt parmezán 

Elkészítés:

  • A sütőtök keskenyebb végéből, ahol nincs mag, vágjunk le 4 db, ujjnyi vastag karikát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon süssük meg kb. 40 perc alatt. 

  • A ricottát keverjük össze sóval, chilivel és halmozzuk a megsült tök szeletekre. 

  • Süssük kb. további 15 percet, amíg a tetején a ricotta elkezd barnulni 

  • A kenyeret pirítsuk meg és még forrón kenjük meg vékonyan vajjal. 

  • A kenyérre tegyünk rukkolát, majd erre a ricottás tököt. Alaposan szórjuk meg reszelt parmezánnal. 

  • Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk. 

Jó étvágyat hozzá!