fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

60 perc

By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger

Én nem rajongok igazán a levesekért, viszont nagyon szeretem a jó szaftos, kenyérrel tunkolható egytálételeket. Ez a borsós, csirkehúsos verzió pedig kifejezetten a kedvencem, mert pillanatok alatt elkészül. A sült burgonyát kizárólag a tálalás előtt tegyük a tányérba, hogy jó ropogós maradjon.

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g mirelit zöldborsó
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2-3 dl víz
  • 1 púpos evőkanál tejföl
  • Ízlés szerint só
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • Ízlés szerint bors
  • 4 db burgonya
  • a burgonya sütéshez kevés olaj

Elkészítés:

  • A csirkemellet mossuk meg, vágjuk vékony csíkokra, a hagymát aprítsuk kockákra.
  • Egy serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál olajat, pirítsuk meg a hagymát, a hús csíkokat, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát.
  • Ha megpuhult a hús, tegyük mellé a fagyasztott borsót, fedjük le és 1-2 perc alatt pároljuk puhára.
  • Szórjuk meg pirospaprikával, keverjük össze a keményítőt csomómentesre a vízzel, öntsük a raguhoz és forraljuk fel.
  • Ízesítsük ízlés szerint, utolsó mozzanatként pedig keverjük bele a tejfölt.
  • Amíg sül a hús, pucoljuk meg a krumplit, vágjuk egész apró kockákra és sós vízben főzzük félig puhára. Nagyon vigyázzunk, nehogy túl puha legyen, mert szét fog esni sütés közben.
  • A megfőtt krumplit szűrjük le és egy kevés olajon süssük ropogósra.
  • Tálaljuk a borsós húst, a tetejét szórjuk meg sültburgonyával és kínáljunk hozzá finom, puha Pécsi Pékinas kenyeret. Eszméletlen finom kenyérrel tunkolni a szaftját.

Jó étvágyat hozzá!