Adag
4 főre
Elkészítési idő:
60 perc
By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger
Én nem rajongok igazán a levesekért, viszont nagyon szeretem a jó szaftos, kenyérrel tunkolható egytálételeket. Ez a borsós, csirkehúsos verzió pedig kifejezetten a kedvencem, mert pillanatok alatt elkészül. A sült burgonyát kizárólag a tálalás előtt tegyük a tányérba, hogy jó ropogós maradjon.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g mirelit zöldborsó
- 1 db kaliforniai paprika
- 2-3 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 2-3 dl víz
- 1 púpos evőkanál tejföl
- Ízlés szerint só
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál petrezselyem
- Ízlés szerint bors
- 4 db burgonya
- a burgonya sütéshez kevés olaj
Elkészítés:
- A csirkemellet mossuk meg, vágjuk vékony csíkokra, a hagymát aprítsuk kockákra.
- Egy serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál olajat, pirítsuk meg a hagymát, a hús csíkokat, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát.
- Ha megpuhult a hús, tegyük mellé a fagyasztott borsót, fedjük le és 1-2 perc alatt pároljuk puhára.
- Szórjuk meg pirospaprikával, keverjük össze a keményítőt csomómentesre a vízzel, öntsük a raguhoz és forraljuk fel.
- Ízesítsük ízlés szerint, utolsó mozzanatként pedig keverjük bele a tejfölt.
- Amíg sül a hús, pucoljuk meg a krumplit, vágjuk egész apró kockákra és sós vízben főzzük félig puhára. Nagyon vigyázzunk, nehogy túl puha legyen, mert szét fog esni sütés közben.
- A megfőtt krumplit szűrjük le és egy kevés olajon süssük ropogósra.
- Tálaljuk a borsós húst, a tetejét szórjuk meg sültburgonyával és kínáljunk hozzá finom, puha Pécsi Pékinas kenyeret. Eszméletlen finom kenyérrel tunkolni a szaftját.
Jó étvágyat hozzá!