Adag
4 főre
Elkészítési idő:
45 perc
Pékinas Gluténmentes gasztroblog – Kohári Évával – a Gluténmentes-Íz-Lik bloggerével
Ezt a laza „melegszendvicset” számtalan módon variálhatjuk, attól függően, hogy mit találunk a hűtőben.
Ha valaki nem ehet tojást, készítsen dupla adag sajtos besamel mártást hozzá.
A tejet, sajtot pedig tejfehérje érzékenyek nyugodtan cseréljék növényire.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint bors
- 20 g vaj
- 20 g rizsliszt
- 300 g tej
- Szükség szerint tejföl
- 150 g reszelt sajt
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- Mozzarella
- 3 db M-es méretű tojás
- 1 csomag Pécsi Pékinas kenyér
Elkészítés:
- A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és forró serpenyőben egy csepp olajon süssük aranybarnára mindkét oldalukat
- A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, egész halvány barnára pirítsuk meg rajta a lisztet, öntsük fel a tejjel és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a reszelt sajt felét és forraljuk fel. Szükség esetén hígítsuk tejföllel.
- A sajtos besamel mártást ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, szerecsendióval.
- A kenyér szeleteket kenjük meg a mártással és tegyük a felét egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába úgy, hogy fedjék egymást. Pakoljuk rá a grillezett csirkemell szeleteket, karikára vágott mozzarellát, és öntsük rá a felvert tojásokat.
- Fedjük be a maradék kenyérrel, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük ropogósra kb. 20 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!