fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

30 perc

A lányom szerint nagyon menő a street foodos ebéd bármelyik változata, szerintem pedig nagyon menő az a street foodos ebéd, ami pillanatok alatt elkészíthető. 
A húspogácsa készülhet serpenyőben sütve, de akár kerti grillen is. A salátát nyugodtan állítsuk össze előző nap, így tényleg maximum 30 perc alatt fenséges ebédet prezentálhatunk. 
Húspogácsás szendvics, majonézes káposztasalátával

Hozzávalók húspogácsa:

  •  500 g darált hús
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só 
  • 1 nagy csipet őrölt feketebors 
  • 1 db M-es méretű tojás

Hozzávalók majonézes káposztasaláta:

  • 1/4 fej káposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db zöldhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • Ízlés szerint só
  • Ízlés szerint bors
Összeállításhoz:
  • 4 db Pécsi Pékinas gluténmentes zsemle 
  • Ízlés szerint reszelt sajt 
Húspogácsás szendvics, majonézes káposztasalátával

Elkészítés:

  • A salátához gyaluljuk vékony csíkokra a káposztát és a sárgarépát, szeljük vékonyra a hagymát. Tegyük a zöldségeket egy tálba, szórjuk meg sóval, cukorral, locsoljuk meg az ecettel és alaposan keverjük össze. Hagyjuk állni legalább 1 órát, de nyugodtan készítsük el akár előző nap. 
  • A tejfölt keverjük össze a majonézzel, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a kissé kinyomkodott zöldségeket. 
  • A húspogácsa hozzávalóit keverjük össze, formázzunk belőle golyókat és lapítsuk ki. Forró serpenyőben, nagyon kevés olajon süssük meg mindkét oldalukat. 
  • A zsemléket vágjuk félbe és pirítsuk meg kissé a serpenyőben őket. 
  • Tegyünk a zsemlére reszelt sajtot, húspogácsát, majd halmozzunk rá salátát és még egy kis sajtot. 

Jó étvágyat hozzá!

en_GBEnglish