Adag
4 főre
Elkészítési idő:
40 perc
By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger
Hogyan etessük meg a finnyás gyerekekkel a brokkolit? Hát nemes egyszerűséggel keverjük hozzá a kedvenc fasírt masszánkhoz és tálaljuk egy enyhén savanykás, egyszerű krumplifőzelékkel.
Nekem gyerekkoromban a kedvenc menzás ételem volt a krumplifőzi fasírttal, de azóta is nagyon szívesen fogyasztom.
Hozzávalók fasírthoz:
- 1 db brokkoli
- 500 g darált hús (most pulyka)
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- Forgatáshoz gluténmentes zsemlemorzsa (most Pécsi Pékinas kenyérből
Hozzávalók krumplifőzelékhez:
-
6 db krumpli
-
2 babérlevél
-
2 evőkanál olaj
-
2 evőkanál rizsliszt
-
400 ml tej
-
175 g joghurt vagy tejföl
-
1 teáskanál ecet
-
Ízlés szerint só
Elkészítés:
- A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, a brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg alaposan.
- Egy késes aprító segítségével daráljuk meg a zöldségeket egészen apróra.
- Egy tálba tegyük a fasírt összes hozzávalóját és keverjük össze.
- Formázzunk belőle apró pogácsákat, forgassuk meg gluténmentes zsemlemorzsában és kevés, forró olajban süssük ropogósra.
- A főzelékhez a krumplit pucoljuk meg és vágjuk nagyobb kockákra (tudom, eredetileg karikára, de nálunk a kockás verzió vált be jobban) . Bő, enyhén sós vízben a babérlevéllel főzzük puhára, majd szűrjük le.
- Egy lábosban keverjük össze az olajat és a lisztet és pirítsuk aranybarnára. Öntsük fel folyamatos kevergetés mellett a tejjel, joghurttal, adjuk hozzá a krumplit és forraljuk 2-3 percet, közben pedig ízesítsük sóval, ecettel.
- Tálaljuk a főzeléket a brokkolis fasírttal.
Jó étvágyat hozzá!