fbpx

Adag

2 főre

Elkészítési idő:

40 perc

By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger

Van, aki megszállottan rajong a ropogós csirkeszárny falatkákért, van aki rá sem néz. Nálunk családon belül is igen megosztó étel, de a nagyon finnyás kamaszom egyik legnagyobb kedvence, pláne, ha jó csípős buffalo szósszal megturbózom.

Eredetileg a buffalo chicken wings sok órán keresztül készül, ez a verzió viszont fél óra alatt már a tányérunkra is kerülhet. Aki nem rajong a paradicsomos körítésért, hagyja ki nyugodtan, és az olajból kiszedve egyből mártogassa a fokhagymás tejfölbe. Egyéb köretet én nem szoktam mellé tálalni, viszont pár szelet puha kenyér jól csúszik hozzá. 

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 8 db csirkeszárny 
  • Ízlés szerint só 

Buffalo jellegű szósz:

  • 3 evőkanál paradicsomlé
  • Ízlés szerint tabasco szósz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 1/2 evőkanál méz
  • 25 g margarin
  • 1 csipet Cayenne bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor

Hozzávalók mártogatós:

  • 2 dl tejföl 
  • Ízlés szerint só
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • Sütéshez: kb. 6 dl olaj 

Elkészítés:

  • A csirkeszárnyakat alaposan mossuk meg, vágjuk két részre, majd nagyon alaposan itassuk le róla a vizet. 
  • Az olajat forrósítsuk fel egy mély lábosban, a húst alaposan sózzuk meg, de csak közvetlenül mielőtt az olajba tesszük, különben újra nedves lesz és nagyon fröcsköl. 
  • Kb. 15 perc alatt süssük ropogósra a szárnyakat a forró olajban. 
  • Közben egy lábosban keverjük össze a buffalo szósz hozzávalóit és alaposan melegítsük össze. 
  • A megsült húst szedjük konyhai papírtörlőre és itassuk le az olajat, majd forgassuk a szószba.
  • Szedjük a szószos szárnyakat egy tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt süssük újra ropogósra. 
  • A tejfölt keverjük össze a sóval, fokhagymaporral. 
  • Tálaljuk a csirkeszárnyakat a tejfölös mártogatóssal és friss, Pécsi Pékinas kenyérrel.

 

Jó étvágyat hozzá!