Adag
2 főre
Elkészítési idő:
40 perc
By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger
Van, aki megszállottan rajong a ropogós csirkeszárny falatkákért, van aki rá sem néz. Nálunk családon belül is igen megosztó étel, de a nagyon finnyás kamaszom egyik legnagyobb kedvence, pláne, ha jó csípős buffalo szósszal megturbózom.
Eredetileg a buffalo chicken wings sok órán keresztül készül, ez a verzió viszont fél óra alatt már a tányérunkra is kerülhet. Aki nem rajong a paradicsomos körítésért, hagyja ki nyugodtan, és az olajból kiszedve egyből mártogassa a fokhagymás tejfölbe. Egyéb köretet én nem szoktam mellé tálalni, viszont pár szelet puha kenyér jól csúszik hozzá.
Hozzávalók 2 fő részére:
- 8 db csirkeszárny
- Ízlés szerint só
Buffalo jellegű szósz:
- 3 evőkanál paradicsomlé
- Ízlés szerint tabasco szósz
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet őrölt feketebors
- 1/2 evőkanál méz
- 25 g margarin
- 1 csipet Cayenne bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
Hozzávalók mártogatós:
- 2 dl tejföl
- Ízlés szerint só
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- Sütéshez: kb. 6 dl olaj
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat alaposan mossuk meg, vágjuk két részre, majd nagyon alaposan itassuk le róla a vizet.
- Az olajat forrósítsuk fel egy mély lábosban, a húst alaposan sózzuk meg, de csak közvetlenül mielőtt az olajba tesszük, különben újra nedves lesz és nagyon fröcsköl.
- Kb. 15 perc alatt süssük ropogósra a szárnyakat a forró olajban.
- Közben egy lábosban keverjük össze a buffalo szósz hozzávalóit és alaposan melegítsük össze.
- A megsült húst szedjük konyhai papírtörlőre és itassuk le az olajat, majd forgassuk a szószba.
- Szedjük a szószos szárnyakat egy tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt süssük újra ropogósra.
- A tejfölt keverjük össze a sóval, fokhagymaporral.
- Tálaljuk a csirkeszárnyakat a tejfölös mártogatóssal és friss, Pécsi Pékinas kenyérrel.
Jó étvágyat hozzá!