Adag
2 szendvics
Elkészítési idő:
25 perc
Kohári Éva – Gluténmentes-ÍzLik gasztroblogger receptje
Gondolom, hogy a bundáskenyeret mindenki szereti. Ha egy kis csavart szeretnénk belevinni, készítsünk belőle melegszendvicset sütőben.
Hozzávalók:
- 4 szelet gluténmentes Pékinas Manufaktúra kenyér
- 4 db M-es méretű tojás
- 60 ml tejszín /növényi tejszín
- Ízlés szerint só
- 4 szelet gluténmentes sonka
- Ízlés szerint reszelt sajt /növényi sajt
Elkészítés:
- A kenyeret szeleteljük kb ujjnyi vastagra
- A tojást verjük fel villával, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk
- Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan margarinnal.
- 2 szeletet kenyeret forgassunk meg a tojásban, hagyjuk, hogy egy picit felszívja a tejszínes tojást a kenyér
- Tegyük egymás mellé a tűzálló tálba a kenyereket és rakjunk a tetejére ízlés szerint sonkát, sajtot
- Ezt fedjük le 1-1 szelet kenyérrel, amit szintén forgassunk meg a tojásban.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb 25-30 percet a bundás szendvicset.
Jó étvágyat hozzá!