Adag

2 szendvics

Elkészítési idő:

25 perc

Kohári Éva – Gluténmentes-ÍzLik gasztroblogger receptje

Gondolom, hogy a bundáskenyeret mindenki szereti. Ha egy kis csavart szeretnénk belevinni, készítsünk belőle melegszendvicset sütőben. 

Hozzávalók:

  • 4 szelet gluténmentes Pékinas Manufaktúra kenyér 
  • 4 db M-es méretű tojás 
  • 60 ml tejszín /növényi tejszín 
  • Ízlés szerint só 
  • 4 szelet gluténmentes sonka 
  • Ízlés szerint reszelt sajt /növényi sajt 

Elkészítés:

  • A kenyeret szeleteljük kb ujjnyi vastagra 
  • A tojást verjük fel villával, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk 
  • Egy tűzálló tálat kenjünk ki vékonyan margarinnal. 
  • 2 szeletet kenyeret forgassunk meg a tojásban, hagyjuk, hogy egy picit felszívja a tejszínes tojást a kenyér 
  • Tegyük egymás mellé a tűzálló tálba a kenyereket és rakjunk a tetejére ízlés szerint sonkát, sajtot 
  • Ezt fedjük le 1-1 szelet kenyérrel, amit szintén forgassunk meg a tojásban. 
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb 25-30 percet a bundás szendvicset. 

Jó étvágyat hozzá!

Hírlevélre feliratkozás

Ha szeretne értesülni aktuális híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Köszönjük, sikeresen feliratkozott.