fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

50 perc

Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy mi legyen az ebéd. Ha már unalmas a krumpli, a rizs, a tészta, de akad otthon némi kenyér és darált húst, akkor engedjük szabadjára a fantáziánkat. Biztos vagyok benne, hogy ezt az alap receptet mindenki a saját ízlésére tudja formálni. 

darált húsos rakott kenyér

Hozzávalók:

  • 1 csomag Pécsi Pékinas gluténmentes kenyér
  • 400 g darált hús (most pulyka) 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 3-4 evőkanál olaj 
  • 1/2 piros kaliforniai paprika 
  • 1/2 zöld kaliforniai paprika
  • 1/2 sárga kaliforniai paprika 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • Pár db gomba 
  • 10 cm póréhagyma 
  • Ízlés szerint só 
  • 1 nagy csipet őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika (lehet füstös ízű is) 
  • 1 nagy csokor petrezselyem 
  • 4 db M-es méretű tojás 
  • 200 ml tejszín 
  • A tetejére ízlés szerint reszelt sajt. 

darált húsos rakott kenyér (5)

Elkészítés:

  • A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy serpenyőben enyhén dinszteljük meg, majd keverjük hozzá a darált húst és süssük pár percig. 
  • A zöldségeket tisztítás után vágjuk össze tetszés szerint, majd adjuk a darált húshoz. 
  • Süssük egészen addig, míg a hús megpuhul és fűszerezzük ízlés szerint. 
  • A kenyeret szeleteljük fel, egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki margarinnal. 
  • A tojásokat verjük fel a tejszínnel, sózzuk. 
  • A kenyérszeleteket forgassuk meg a tojásos keverékbe és tegyük szorosan egymás mellé a tepsi aljába a felét. 
  • Simítsuk rá húsos tölteléket, majd fedjük le ismét tojásba mártogatott kenyérrel. 
  • A tetejét szórjuk meg vastagon reszelt sajttal. 
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre. 
darált húsos rakott kenyér

Jó étvágyat hozzá!

en_GBEnglish