Adag
4 főre
Elkészítési idő:
50 perc
Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy mi legyen az ebéd. Ha már unalmas a krumpli, a rizs, a tészta, de akad otthon némi kenyér és darált húst, akkor engedjük szabadjára a fantáziánkat. Biztos vagyok benne, hogy ezt az alap receptet mindenki a saját ízlésére tudja formálni.
Hozzávalók:
- 1 csomag Pécsi Pékinas gluténmentes kenyér
- 400 g darált hús (most pulyka)
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- Pár db gomba
- 10 cm póréhagyma
- Ízlés szerint só
- 1 nagy csipet őrölt feketebors
- 1 kávéskanál fűszerpaprika (lehet füstös ízű is)
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 4 db M-es méretű tojás
- 200 ml tejszín
-
A tetejére ízlés szerint reszelt sajt.
Elkészítés:
- A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra. Egy serpenyőben enyhén dinszteljük meg, majd keverjük hozzá a darált húst és süssük pár percig.
- A zöldségeket tisztítás után vágjuk össze tetszés szerint, majd adjuk a darált húshoz.
- Süssük egészen addig, míg a hús megpuhul és fűszerezzük ízlés szerint.
- A kenyeret szeleteljük fel, egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki margarinnal.
- A tojásokat verjük fel a tejszínnel, sózzuk.
- A kenyérszeleteket forgassuk meg a tojásos keverékbe és tegyük szorosan egymás mellé a tepsi aljába a felét.
- Simítsuk rá húsos tölteléket, majd fedjük le ismét tojásba mártogatott kenyérrel.
- A tetejét szórjuk meg vastagon reszelt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!