Adag
4 főre
Elkészítési idő:
30 perc
A lányom szerint nagyon menő a street foodos ebéd bármelyik változata, szerintem pedig nagyon menő az a street foodos ebéd, ami pillanatok alatt elkészíthető.
A húspogácsa készülhet serpenyőben sütve, de akár kerti grillen is. A salátát nyugodtan állítsuk össze előző nap, így tényleg maximum 30 perc alatt fenséges ebédet prezentálhatunk.
Hozzávalók húspogácsa:
-
500 g darált hús
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 nagy csipet őrölt feketebors
-
1 db M-es méretű tojás
Hozzávalók majonézes káposztasaláta:
- 1/4 fej káposzta
- 1 db sárgarépa
- 2 db zöldhagyma
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál 10%-os ecet
- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint bors
Összeállításhoz:
- 4 db Pécsi Pékinas gluténmentes zsemle
- Ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítés:
-
A salátához gyaluljuk vékony csíkokra a káposztát és a sárgarépát, szeljük vékonyra a hagymát. Tegyük a zöldségeket egy tálba, szórjuk meg sóval, cukorral, locsoljuk meg az ecettel és alaposan keverjük össze. Hagyjuk állni legalább 1 órát, de nyugodtan készítsük el akár előző nap.
-
A tejfölt keverjük össze a majonézzel, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a kissé kinyomkodott zöldségeket.
-
A húspogácsa hozzávalóit keverjük össze, formázzunk belőle golyókat és lapítsuk ki. Forró serpenyőben, nagyon kevés olajon süssük meg mindkét oldalukat.
-
A zsemléket vágjuk félbe és pirítsuk meg kissé a serpenyőben őket.
-
Tegyünk a zsemlére reszelt sajtot, húspogácsát, majd halmozzunk rá salátát és még egy kis sajtot.
Jó étvágyat hozzá!