fbpx

Az ősi gabonák közül egy igazán különleges termék  a Pécsi Pékinas Manufaktúra termék kínálatából. Ez nem más, mint a Purpur® búzából készült termékek.

A Purpur® búzáról és a belőle készült termékekről bővebben.

  • Purpur® búza

Az évszázadokon keresztül elfeledett és nem agyon nemesített Purpur® búza csak most, hogy az élelmiszer kutatás egyre nagyobb jelentőségre tesz szert fedezték fel különleges, kimagasló tulajdonságait. Ilyen a különleges Bíbor színe és az ebből is következő egyedi beltartalmi tulajdonságai.

Hagyományos búza                                                        Purpur® búza

Fotó: backaldrin Hungária Kft.

A fenti képen is jól látható az a különbség, amely a purpur búzát olyan értékessé teszi a Bíbor színe.

Mi okozza ezt a bíbor szint?

Az antocián (anthos=virág, cyanos=kék) mely a purpur búza külső héjszerkezetében található.

EZ az antocián hatás közel 10 szer nagyobb, mint a hagyományos búzában. Ugyan akkor ez a hatás csak a teljes kiőrléssel készült liszteknél megfigyelhető. Az antociánt a másodlagos növényi anyagok közé sorolják mely egy erős antioxidáns. Az antioxidáns oxidáció gátló (oxidáció inhibitor), tágabb értelemben oxidációt késleltető vagy gátló anyag. Antioxidáns alatt azonban leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyületeket értjük.

  • A Purpur® búzából készült termékek.

A Purpur® elnevezés egy bejegyzett védjegy az ebből készült sütőipari előkeverék jelölésére szolgál. A purpur termékeket ebből az elő keverékből (más módon nem elérhető) állítjuk elő.

A keverék főbb jellemzői: teljes kiőrlésű Purpur® búzalisztből, teljes kiőrlésű rozslisztből, tökmagból, napraforgó magból és némi dióból stb. áll. Ez ebből készült kenyér magas (7,5/100g) élelmi rostot tartalmaz.

Cégünk termék palettáján megtalálható a minden nap frissen készülő Purpur® baguette valamint a rendelésre készíttet teljes kiőrlésű Purpur® kenyér, melyekben a fent említett jótékony hatások mind megtalálhatók.

A jövőben a Purpur® termékcsaládot további termékekkel igyekszünk bővíteni a termék fejlesztésnek köszönhetően. Ilyen pl. répás Purpur® kocka, Purpur® csokis müzli szelet.

en_GBEnglish