Adag
4 főre
Elkészítési idő:
30 perc
By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger
Egy paradicsomlevest nagyon jól fel tudunk dobni némi fűszerrel és pirított kenyér kockákkal.
Próbáljátok ki ezt a változatot, szerintem nagy sikere lesz a paradicsomleves kedvelők körében.
Hozzávalók:
- 6 szelet gluténmentes Pécsi Pékinas kenyér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 db érett paradicsom
- 500 ml paradicsomlé
- 1 szál friss bazsalikom
- Ízlés szerint só
- 2-3 teáskanál cukor (ízlés szerint)
- 1 csipet chili
- 1 csipet őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A kenyeret kockázzuk fel és 150 fokos sütőben süssük aranybarnára.
- Ezt érdemes akár előző nap elkészíteni. Egy lábosban tegyünk fel vizet melegedni, készítsünk mellé egy edényben hideg vizet. Ha forr a víz, tegyük bele mindkét paradicsomot és forraljuk 1-2 percet, majd szedjük át a hideg vízbe és húzzuk le a héját és kockázzuk fel.
- Egy serpenyőben pirítsuk világos aranybarnára a durva darabokra vágott fokhagymát, szórjuk rá a cukrot és enyhén karamellizáljuk meg.
- Öntsük rá a paradicsomlevet, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a durvára vágott bazsalikomot és sózzuk ízlés szerint.
- Itt eldönthetjük, hogy a kenyérrel besűrítjük teljesen a levest, vagy csak rászórjuk a tetejére a tányérban, hogy ropogós maradjon.
- Ha a sűrű levest választjuk, adjuk a paradicsomos alaphoz a pirított kenyérkockákat és rotyogtassuk pár percig. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű (bár igazán akkor lesz szuper a leves, ha megáll benne a kanál), hígítsuk egy kis vízzel.
- Ha a kenyeret a tetejére szánjuk, forraljuk 1-2 percet a levest és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat hozzá!