fbpx

Adag

4 főre

Elkészítési idő:

30 perc

By: Kohári Éva – Gluténmentes Íz-Lik blogger

Egy paradicsomlevest nagyon jól fel tudunk dobni némi fűszerrel és pirított kenyér kockákkal. 

Próbáljátok ki ezt a változatot, szerintem nagy sikere lesz a paradicsomleves kedvelők körében. 

Hozzávalók:

  • 6 szelet gluténmentes Pécsi Pékinas kenyér 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 2 db érett paradicsom 
  • 500 ml paradicsomlé
  • 1 szál friss bazsalikom
  • Ízlés szerint só 
  • 2-3 teáskanál cukor (ízlés szerint) 
  • 1 csipet chili
  • 1 csipet őrölt fekete bors 

Elkészítés:

  • A kenyeret kockázzuk fel és 150 fokos sütőben süssük aranybarnára.
  • Ezt érdemes akár előző nap elkészíteni. Egy lábosban tegyünk fel vizet melegedni, készítsünk mellé egy edényben hideg vizet. Ha forr a víz, tegyük bele mindkét paradicsomot és forraljuk 1-2 percet, majd szedjük át a hideg vízbe és húzzuk le a héját és kockázzuk fel. 
  • Egy serpenyőben pirítsuk világos aranybarnára a durva darabokra vágott fokhagymát, szórjuk rá a cukrot és enyhén karamellizáljuk meg. 
  • Öntsük rá a paradicsomlevet, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a durvára vágott bazsalikomot és sózzuk ízlés szerint. 
  • Itt eldönthetjük, hogy a kenyérrel besűrítjük teljesen a levest, vagy csak rászórjuk a tetejére a tányérban, hogy ropogós maradjon. 
  • Ha a sűrű levest választjuk, adjuk a paradicsomos alaphoz a pirított kenyérkockákat és rotyogtassuk pár percig. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű (bár igazán akkor lesz szuper a leves, ha megáll benne a kanál), hígítsuk egy kis vízzel. 
  • Ha a kenyeret a tetejére szánjuk, forraljuk 1-2 percet a levest és tálalhatjuk is.

    Jó étvágyat hozzá! 

Jó étvágyat hozzá!